SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information om Coronaviruset
2020-03-12 20:08

Information om Coronaviruset


IBF Veberöd/Blentarp 97 följer utvecklingen av åtgärderna för att förhindra spridandet av viruset som ger Convid-19 infektion. I dagsläget finns inget beslut eller rekommendation att ställa in säsongen för ungdomsmatcher men vi skall ända ta hänsyn och agera för att minska risken för att sprida smitta. Skulle nya direktiv komma från Sveriges eller Skånes innebandyförbund kommer vi att följa dem.

För vår verksamhet uppmanar vi till följande:


Symptom:

Om man känner sig det minsta sjuk med förkylningssymtom skall man inte komma på aktivitet i idrottshallen eller till någon annan verksamhet arrangerad av oss. Samma råd har getts för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Alla uppmanas följa rekommendationer som hemmavistelse pga resor i utlandet som ges av Folkhälsomyndigheten.


Hälsningar:

Vi hälsar på motståndare, domare och ledare utan att skaka hand. Efter match kan man tacka motståndare genom att ställa upp på linje som man ”gjorde förr” och tacka motståndare och domare med en applåd. Kom överens med motståndarna hur ni vill göra i respektive lag.


Vattenflaskor:

Alla hanterar sin egen vattenflaska från fyllnad till drickande, dela inte flaska med varandra. Har man glömt fylla flaskan får man vara utan. Drick inte direkt ur kranarna.


Hygien, kost och vila:

En god hygien är viktigt för att undvika infektioner så duscha så snart som möjligt efter träning. Dela inte handdukar eller schampoflaskor. Tvätta händerna ofta och tvätta träningskläder efter varje träning.

Efter match och träning är kroppen extra mottaglig för infektioner så inta gärna ett återhämtningsmål efteråt för att stärka immunförsvaret. Och givetvis vila när tillfälle ges, en utvilad kropp är en stark kropp.


Generellt och inte bara inom vår verksamhet:

Iakttag försiktighet och undvik onödig kroppskontakt. Respektera de som är oroliga och inte vill delta i verksamheten. Drabbas inte av panik då panik och rädsla leder till icke rationella beteenden vilket inte är önskvärt. För vidare information hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten:


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/


samt Skånesinnebandyförbund:


https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/information-gallande-coronaviruset/


Läget kan förändras snabbt då vi vet att RF hade möte idag 12:e mars så vi inväntar ny information och nya förhållningsregler.


/Styrelsen VB 97

12 mars 2020


Nyhetsarkiv
Inställd träning!2020-03-14 09:12
 
Huvudsponsor
Sponsorer