SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

VB97 - FBC Ystad 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)
2019-12-08 20:09

Då är det söndagkväll helt plötsligt och vi inledde helgen på samma sätt som när helgen går mot sitt slut, med seger. Ordet stabil känns rätt idag. Det var en stabil seger. Inte en säker seger men en stabil en.  


Vi tackar Ystad för en trevlig kamp! De överraskade oss med ett rörligt och ganska snabbt anfallspel. Här måste jag berömma spelarna att trots att de överraskade oss lite så behåller vi lugnet och kämpar på för att komma in i matchen, vilket vi gör efter 7-8 minuters spel. Vi har ett stabilt försvarsspel och de kommer inte igenom utan tvingas ta lite skott utifrån som Isak enkelt tar. Perioden förblir mållös vilket känns helt ok. 


I period två så tröttnar Ystad, är i alla fall min analys. De rullar runt på totalt 9 utespelare medan vi rullar runt på 9 spelare framåt, det tar ut sin rätt i denna åldern. Tror det är det som fäller avgörandet till stor del idag. Känslan i båset var att första målet skulle bli viktigt. 2:45 in i andra perioden så spräcker Alexander matchens målnolla när han är först på en sargretur som studsar rakt in framför mål. Vi tillskriver Victor assisten som är den som avlossar skottet efter ett frislag. 8.08 så gör Hannes sitt första mål någonsin om jag förstått det hela rätt. Han skjuter, återigen är det ett frislag, och det är tilltrasslat framför mål, skottet letar sig in mellan alla klubbor och ben och 2-0 är ett faktum. Vi får ett PP nästan direkt efter och det var otroligt kul och se hur grabbarna löser Ystads lite annorlunda BP. Hampus fick plötsligt en ny roll på plan när de stängde våra skyttar och han gör sånär mål när han får mycket yta att röra sig på i slottet. Ett bra PP med mycket bra passningsspel och flera avslut. 


Period 3 såg egentligen inte ut på nått annat sätt än de två andra. Ystad pressar på lite mer men att vi har matchen under kontroll är ändå känslan. Några farliga chanser på båda håll finns, men vi stänger till framför mål bra idag. Det skulle dock bli några spännande sista minuter. Med knappt tre minuter kvar kommer Ystad i en snabb omställning och får till ett bra avslut som tyvärr slinker in bakom den så stabila Isak i mål. Retligt att inte få hålla nollan. Det blir en markant tempohöjning sista tre minuterna och Victor gör 3-1 från snäv vinkel med 33 sekunder kvar på matchen!


Idag har vi återigen lite tur, men samtidigt har vi ett bra försvarsspel som gör att vi inte släpper in så många mål, det är trots allt det som det handlar om! Andra välförtjänta segern på tre dagar! Bra jobbat grabbar! 


Guldhjälmen idag går till Isak. Utan att ha skottstatistik så säger vi att han hade 95% i räddningsstatistik. Bra jobbat Isak! Stabil match. Stabilt.


Och till våra supportrar: vi hörde er idag igen! Tack för stödet! :)


Dagens utanförplan: 


Idag vill jag lyfta fram gruppens utveckling. Inför säsongen så var det osäkert hur det skulle bli för två av föreningens lag. Ett tungt styrelsebeslut innefattade att P03 laget skulle avvecklas och vi kunde tyvärr inte erbjuda några spelare ett lag att fortsätta i. Jonas var tränare för det gänget sedan de var små så kan tänka mig att det kändes i hjärtat. Jag hade bara varit delaktig i en säsong där, jätterolig säsong måste jag tillskriva, och fantastiska ungdomar. Resultatet blev att några spelare valde att fortsätta sin innebandy i annan förening, någon slutade medan några satsade vidare i vår nya konstellation P04-06. 


Idag satt Kasper och Hampus och småsnackade efter matchen och var smått lyriska över utvecklingen på ”nya” laget. William A satt och pratade om lagets inställning. Otroligt kul och höra spelarna. 


Jag och Jonas har inte så mycket att gå på medan Kristian och större delen av spelarna har desto mer att jämföra med. Jag vill hylla laget idag. På samlingar, oavsett om det är inför match eller en matchgenomgång innan träning så är det fler och fler som pratar och säger sin åsikt om olika saker. Alla lyssnar och respekterar varandra samt att det finns mer tugg om ditt och datt mellan träning/samling/match. FORTSÄTT MED DET. Inte alltid så kul att prata inför andra kanske men det finns alltid utrymme för alla. Sen om vi pratar hur innebandykurvan pekar så är det brant uppåt! Just nu har vi tre vinster och tre förluster! Beröm era grabbar för alla är delaktiga i detta! Vi tränare tackar också ödmjukt för allt beröm vi får, men det är grabbarna som gör jobbet, vi delegerar mest uppgifter. 


Matchen mot Stanstad är inställd så inga fler matcher innan nyår om vi inte hittar en träningsmatch. Men träningarna fortlöper enligt plan. 


VB97 - FBC Ystad 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)


Mål: Alexander, Hannes, Victor

Ass: Victor, Max, Hannes


Nyhetsarkiv
En helg med innebandy!2020-02-09 20:13
Skånemästerskap2020-02-06 21:51
VB97 - Höllviken 0-92020-01-12 16:57
Match inställd2019-11-20 16:19
VB97 - Genarps IBK 3-122019-11-05 22:10
Föräldrarmöte!2019-10-29 23:48
Höllviken - VB97 10-02019-10-11 22:31
2017-03-06 14:43
 
Huvudsponsor
Sponsorer