SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Två matcher + 4 poäng = en bra innebandyhelg!
2020-03-08 17:05

IK Stanstad borta, lördag


Mycket ska man vara med om tydligen och man trodde man upplevt det mesta på innebandyplanen. Vi hade en känsla innan match att det skulle bli en tight match mellan två lag som skulle vilja vinna matchen. Och det blev det, men det blev kanske inte riktigt som man tänkt sig. Idag hade vi äntligen lite medstuds också. Det blev en match som hade det mesta och med ett innehåll som hade varit värt att betala inträde för. 😊


Första perioden började dock inte så lovande. Efter bara fyra sekunder så stod det 1-0 till Stanstad. Efter 6.55 stod det 3-3. Första perioden präglades av ett högt tempo med oorganiserat spel från båda lagen och det blev en riktigt målfest. 


I andra perioden så gick tempot av naturliga skäl ner något. Dessvärre går vi ifrån perioden mållösa och kommer i ett jobbigt underläge med två bollar inför sista. Vi var inte lika energiska och vi kom inte in i pressen lika bra samt att Stanstad utnyttjade våra misstag bättre än vad vi gjorde på deras. 


Period tre börjar bra med reducering redan i första bytet. Hemmagänget skulle dock uttöka till till två mål efter drygt fyra minuter och här var vi alla rädda för att det skulle ta knäcken på grabbarna. Men inte idag... vi får uppleva en sällan skådad ketchupeffekt, på under fyra minuter gör vi fyra mål;

6-5 9.03

6-6 10.07

6-7 12.22

6-8 12.40. 

Klart? Nej. Två mål är ingenting. Stanstad reducerar med 47 sekunder kvar till 7-8. Men våra grabbar håller kylan och lyckas få ner bollen på deras planhalva och låsa fast den stundtals och dödar tid. 


Idag bröt vi flera barriärer: 

  1. Vi bröt vår tunga svit av förluster
  2. Vi gör rekordmånga mål
  3. Vi vänder ett underläge och tappar aldrig våra huvuden idag 


Trots sju insläppta mål så vinner vi, inte så vanligt. Åtta mål framåt varav Victor stod för fyra av dem - vår skarpa målskytt (han nätar för 5:e eller 6:e matchen i rad!) får guldhatten idag, han hann dock lämna innan vi fick utnämna honom. 


IK Stanstad - VB97 7-8 (3-3, 2-0, 2-5)

Mål: Victor 4, Kasper 2, Hampus, Alex

Ass: Kasper 2, Hampus, William


IBK Lund hemma, söndag


Idag fick man se konsekvenserna av vad en seger kan göra. Spelarna var avslappnade inför uppvärmningen, kanske till och med lite för avslappnade, så fick påminna om att nu släpper vi gårdagen och fokuserar på dagens match. Vet inte om det hjälpte, men efter det så såg det betydligt mer fokuserat ut. 


Matchen är egentligen ganska kortfattad i och med att det blev 0-0. Vilket är en ganska udda upplevelse i innebandy (tror inte jag varit med om det tidigare). Igår blev det 15 mål och idag 0. Skarpa kontraster men så är idrott oavsett nivå. 


Men man kan ju sammafatta matchen med: fy fan vad bra jobbat grabbar! Ni kämpar ner ett topplag i serien och lyckas knipa en pinne! Vi var osäkra på om ni orkade ladda om mentalt efter gårdagen men ja, det var en sällan skådad arbetsinsats av hela laget! Hade inte blivit förvånad om vi fått alla tre poängen idag och flera av er ansåg nog att vi var närmast att vinna. 


Så en total laginsats idag! Bra jobbat samtliga! Det finns dock två som jag vill ge lite extra beröm efter idag;


Först ut är Oscar. Det är en kille som verkligen har antagit utmaningen och ständigt vill förbättra sig. Han ger sig in i närkamper oavsett storlek på motståndaren. Får en hel del smällar men det bekommer honom inte. Imponerande insats över två matcher denna helgen. En vacker och ren teknik tillsammans med ett bättre taktiskt kunnande gör att framtiden ser ljus ut för denne herren. 


Dagens guldhjälm går dock till Isak. Svårt att inte ge guldhjälmen till en målvakt som håller nollan. Jag trodde dock mer på att han skulle hålla den igår, vilket jag sa. Fick till svar nått i stilen att ”det är omöjligt”. Igår var han inte riktigt påkopplad - idag var han rena väggen. En påkopplad Isak är seriens bästa målvakt. Bra jobbat!


VB97 - IBK Lund 0-0

 

Vi har en jätterolig avslutning på säsongen, match nästa helg borta mot Ystad och sedan avslutar vi hemma mot Stanstad. Efter det Skånemästerskapen på hemmaplan - det kan ju inte bli bättre! Tack för stödet publiken! Vi har hört er båda matcherna och fortsätt så! 😊


Nyhetsarkiv
En helg med innebandy!2020-02-09 20:13
Skånemästerskap2020-02-06 21:51
VB97 - Höllviken 0-92020-01-12 16:57
Match inställd2019-11-20 16:19
VB97 - Genarps IBK 3-122019-11-05 22:10
Föräldrarmöte!2019-10-29 23:48
Höllviken - VB97 10-02019-10-11 22:31
2017-03-06 14:43
 
Huvudsponsor
Sponsorer