SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.


Genarp - VB97 (4-1, 3-0, 3-1)
2020-09-27 16:57

Seriepremiär mot Genarp i Genarp. Ett lag som vi vid det här laget kan ganska väl efter ett antal träningsmatcher mot dem. 


Det blir en ganska klar förlust idag och jag tänker inte skylla på nånting. Vi möter ett lag som antagligen kommer att vara topplacerade när man ska summera tabellen sen i vår. 


Det har varit en annorlunda försäsong och det kommer att vara en annorlunda säsong. Våra förberedelser har inte varit de bästa och det fick vi ett kvitto på idag. Vi är inte riktigt närvarande på olika sätt och definitivt inte i ett matchtempo som hade varit önskvärt, men av olika yttre omständigheter har vi inte kunnat få till fler träningsmatcher.


Det vi gör bra idag är att stänga till slottet hyfsat bra. Vi ska också ta med oss första halvan av tredje perioden där vi hittar energi och också gör ett mycket fint omställningsmål. Vi har också ett antal fina uppspel men har tyvärr lite svårt att komma till de riktigt heta lägena. 


Det vi gör mindre bra är att vi ger bort ett antal mål genom slarviga passningar och passivitet i egen zon. 


Vi vill plussa Felix, Isak och Max lite extra, fina insatser. Men guldhjälmen hamnar på Axels huvud och en energifylld premiär belönas med ett fint mål efter assist av Isak. Jag kommer också sätta Jacob Jr på en assist eftersom han sköt skottet som styrdes i mål av Genarp. 


Men nu glömmer vi denna. Två träningar innan nästa match! 


Genarp VB97 10-2 (4-1, 3-0, 3-1)

Mål: Självmål, Axel

Ass: Jacob Jr, Isak

Information om Coronaviruset
2020-03-12 20:04

Information om Coronaviruset


IBF Veberöd/Blentarp 97 följer utvecklingen av åtgärderna för att förhindra spridandet av viruset som ger Convid-19 infektion. I dagsläget finns inget beslut eller rekommendation att ställa in säsongen för ungdomsmatcher men vi skall ända ta hänsyn och agera för att minska risken för att sprida smitta. Skulle nya direktiv komma från Sveriges eller Skånes innebandyförbund kommer vi att följa dem.


För vår verksamhet uppmanar vi till följande:


Symptom:

Om man känner sig det minsta sjuk med förkylningssymtom skall man inte komma på aktivitet i idrottshallen eller till någon annan verksamhet arrangerad av oss. Samma råd har getts för alla skolor och förskolor i Lunds kommun. Alla uppmanas följa rekommendationer som hemmavistelse pga resor i utlandet som ges av Folkhälsomyndigheten.


Hälsningar:

Vi hälsar på motståndare, domare och ledare utan att skaka hand. Efter match kan man tacka motståndare genom att ställa upp på linje som man ”gjorde förr” och tacka motståndare och domare med en applåd. Kom överens med motståndarna hur ni vill göra i respektive lag.


Vattenflaskor:

Alla hanterar sin egen vattenflaska från fyllnad till drickande, dela inte flaska med varandra. Har man glömt fylla flaskan får man vara utan. Drick inte direkt ur kranarna.


Hygien, kost och vila:

En god hygien är viktigt för att undvika infektioner så duscha så snart som möjligt efter träning. Dela inte handdukar eller schampoflaskor. Tvätta händerna ofta och tvätta träningskläder efter varje träning.

Efter match och träning är kroppen extra mottaglig för infektioner så inta gärna ett återhämtningsmål efteråt för att stärka immunförsvaret. Och givetvis vila när tillfälle ges, en utvilad kropp är en stark kropp.


Generellt och inte bara inom vår verksamhet:

Iakttag försiktighet och undvik onödig kroppskontakt. Respektera de som är oroliga och inte vill delta i verksamheten. Drabbas inte av panik då panik och rädsla leder till icke rationella beteenden vilket inte är önskvärt. För vidare information hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten:


https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/smittsamma-sjukdomar/coronavirus/


samt Skånesinnebandyförbund:


https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/information-gallande-coronaviruset/


Läget kan förändras snabbt då vi vet att RF hade möte idag 12:e mars så vi inväntar ny information och nya förhållningsregler.


/Styrelsen VB 97

12 mars 2020

Två matcher + 4 poäng = en bra innebandyhelg!
2020-03-08 17:05

IK Stanstad borta, lördag


Mycket ska man vara med om tydligen och man trodde man upplevt det mesta på innebandyplanen. Vi hade en känsla innan match att det skulle bli en tight match mellan två lag som skulle vilja vinna matchen. Och det blev det, men det blev kanske inte riktigt som man tänkt sig. Idag hade vi äntligen lite medstuds också. Det blev en match som hade det mesta och med ett innehåll som hade varit värt att betala inträde för. 😊


Första perioden började dock inte så lovande. Efter bara fyra sekunder så stod det 1-0 till Stanstad. Efter 6.55 stod det 3-3. Första perioden präglades av ett högt tempo med oorganiserat spel från båda lagen och det blev en riktigt målfest. 


I andra perioden så gick tempot av naturliga skäl ner något. Dessvärre går vi ifrån perioden mållösa och kommer i ett jobbigt underläge med två bollar inför sista. Vi var inte lika energiska och vi kom inte in i pressen lika bra samt att Stanstad utnyttjade våra misstag bättre än vad vi gjorde på deras. 


Period tre börjar bra med reducering redan i första bytet. Hemmagänget skulle dock uttöka till till två mål efter drygt fyra minuter och här var vi alla rädda för att det skulle ta knäcken på grabbarna. Men inte idag... vi får uppleva en sällan skådad ketchupeffekt, på under fyra minuter gör vi fyra mål;

6-5 9.03

6-6 10.07

6-7 12.22

6-8 12.40. 

Klart? Nej. Två mål är ingenting. Stanstad reducerar med 47 sekunder kvar till 7-8. Men våra grabbar håller kylan och lyckas få ner bollen på deras planhalva och låsa fast den stundtals och dödar tid. 


Idag bröt vi flera barriärer: 

  1. Vi bröt vår tunga svit av förluster
  2. Vi gör rekordmånga mål
  3. Vi vänder ett underläge och tappar aldrig våra huvuden idag 


Trots sju insläppta mål så vinner vi, inte så vanligt. Åtta mål framåt varav Victor stod för fyra av dem - vår skarpa målskytt (han nätar för 5:e eller 6:e matchen i rad!) får guldhatten idag, han hann dock lämna innan vi fick utnämna honom. 


IK Stanstad - VB97 7-8 (3-3, 2-0, 2-5)

Mål: Victor 4, Kasper 2, Hampus, Alex

Ass: Kasper 2, Hampus, William


IBK Lund hemma, söndag


Idag fick man se konsekvenserna av vad en seger kan göra. Spelarna var avslappnade inför uppvärmningen, kanske till och med lite för avslappnade, så fick påminna om att nu släpper vi gårdagen och fokuserar på dagens match. Vet inte om det hjälpte, men efter det så såg det betydligt mer fokuserat ut. 


Matchen är egentligen ganska kortfattad i och med att det blev 0-0. Vilket är en ganska udda upplevelse i innebandy (tror inte jag varit med om det tidigare). Igår blev det 15 mål och idag 0. Skarpa kontraster men så är idrott oavsett nivå. 


Men man kan ju sammafatta matchen med: fy fan vad bra jobbat grabbar! Ni kämpar ner ett topplag i serien och lyckas knipa en pinne! Vi var osäkra på om ni orkade ladda om mentalt efter gårdagen men ja, det var en sällan skådad arbetsinsats av hela laget! Hade inte blivit förvånad om vi fått alla tre poängen idag och flera av er ansåg nog att vi var närmast att vinna. 


Så en total laginsats idag! Bra jobbat samtliga! Det finns dock två som jag vill ge lite extra beröm efter idag;


Först ut är Oscar. Det är en kille som verkligen har antagit utmaningen och ständigt vill förbättra sig. Han ger sig in i närkamper oavsett storlek på motståndaren. Får en hel del smällar men det bekommer honom inte. Imponerande insats över två matcher denna helgen. En vacker och ren teknik tillsammans med ett bättre taktiskt kunnande gör att framtiden ser ljus ut för denne herren. 


Dagens guldhjälm går dock till Isak. Svårt att inte ge guldhjälmen till en målvakt som håller nollan. Jag trodde dock mer på att han skulle hålla den igår, vilket jag sa. Fick till svar nått i stilen att ”det är omöjligt”. Igår var han inte riktigt påkopplad - idag var han rena väggen. En påkopplad Isak är seriens bästa målvakt. Bra jobbat!


VB97 - IBK Lund 0-0

 

Vi har en jätterolig avslutning på säsongen, match nästa helg borta mot Ystad och sedan avslutar vi hemma mot Stanstad. Efter det Skånemästerskapen på hemmaplan - det kan ju inte bli bättre! Tack för stödet publiken! Vi har hört er båda matcherna och fortsätt så! 😊

Malmö FBC - VB97 7-1 (1-0, 1-0, 5-1)
2020-03-01 19:39

Tung, tung förlust idag. Tankarna har snurrat rätt friskt efter att matchen slutade. Och man kommer egentligen tillbaka till samma slut om och om igen, nämligen ”Skit också”. 


Det börjar bli tråkigt att summera förluster nu. Vågar inte ens tänka på hur många det är. Men tillsammans måste vi försöka vända denna trenden uppåt. Nu får det vara slut med genomklappningar. Var och en måste gå till sig själv och verkligen ta och fundera på sin egen insats (inklusive vi ledare) och fråga sig själv om man gav allt för laget. 


Vi mötte ett Malmö som taktiskt manövrerade ut oss och de hade förvisso lite flyt på olika sätt, men segern var ändå odiskutabel. Vi börjar annars matchen piggt och 0-1 efter första kändes ju långt ifrån som en katastrof. Vi har ett antal avslut på mål och hade vi bara fått utdelning så tror jag matchen hade kunnat få lite annan karaktär. 


Andra perioden så har vi tyvärr inte mycket att sätta emot. Vi hade stora problem att lösa deras 2-2-1 där många fick tänka till både en och två gånger. Det slutade mest med att vi blev väldigt långa i banan och det utnyttjade Malmö fint. Får ett PP i slutet på perioden som vi ändå förvaltar bra med att spela runt och vårda bollen bra och vi vann tillbaka bollen på ett bra sätt med. Dock skapade vi inte någon jättemöjlighet till mål. 


0-2 inför sista perioden - ingenting i innebandy - MEN... det kändes som väldigt tomma och uppgivna spelare i pausen. Vi fick inte igång dem alls idag. Det var energilöst och viljelöst på plan. Och sen studsade bollarna än mer fel och några mål trillade in... och då blev det än värre såklart. Nu får det vara slut med detta. På med blåstället och jobba hårt i resterande matcher för ingen blir glad av att se laget förlora på detta sättet fler gånger. Med sju sekunder kvar av matchen så spräcker Victor vår målnolla och det hade varit väldigt oförtjänt om vi inte gjort det där målet tillslut. 


Vi kommer göra en några förändringar till matchen mot Stanstad nästa lördag (borta). Och tänk nu på att det är match även på söndagen mot Lund (hemma) 


Guldhjälmen delas idag mellan Kasper och Max. Kasper spelar med mindre marginaler och på så viss är där en och annan miss av olika slag (ganska logiskt) men är vår kreativaste back. Han läser spelet bra och försöker alltid hitta kreativa offensiva lösningar. Max spelar med större marginaler men är framförallt väldigt säker i placeringsspelet och brytsäker och stark. 


Malmö FBC - VB97 7-1 (1-0, 1-0, 5-1)


Mål: Victor

Ass: Kasper

VB97 - Genarps IBK 3-6 (0-2, 3-0, 0-4)
2020-02-29 00:11

Då kickstartade vi igång en intensiv vår idag. Träningsmatch mot Genarp vilket var ett bra genrep inför matchen mot Malmö på söndag. Matchen ändrade skepnad både en och två gånger men på det stora hela en godkänd insats. 


Period ett är jämn, inledningsvis hade vi ett antal avslut på mål men Genarp gjorde målen. Men vi är ändå nöjda med vad vi presterar och valde bara att förstärka det vi gjorde bra inför andra. 


Andra perioden får vi en islossning och presterar en av våra bästa andraperioder hittills denna säsong. Vi vänder 0-2 till 3-2 och störde Genarp rejält med vår höga press samt så fick vi utdelning på våra chanser. 


I sista perioden så växlar Genarp upp både en och två växlar och vi reder inte ut deras spel överhuvudtaget och förlorar skotten i denna period med 1-12. De kör tyvärr över oss och vinner tillslut med 3-6. 


Vi väntar fortfarande på fullträffen att vi är bra i tre perioder. Två av tre klart godkända idag och vi tar steg framåt hela tiden och hittar lösningar på olika saker. Vi har ett par riktigt roliga matcher i serien framför oss så hoppas på bättre utdelning där. 


Vi har pratat om det tidigare att avsluta med en strafftävling. Idag fick vi till det och här kan vi slå oss lite för bröstet i alla fall, vi segrade med 8-5 där båda lagen la 12 straffar var. 


Guldhjälmen går till Isak idag som var grym under både match och straffläggning. 


VB97 - IBK Genarp 3-6 (0-2, 3-0, 0-4)


Mål: Victor, Hampus, David 

Ass: Kasper, Bäckström, Victor

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
IBF Veberöd/Blentarp, 20/11 20:16 
IBF Veberöd/Blentarp, 05/11 21:31 
IBF Veberöd/Blentarp, 05/09 18:18 
IBF Veberöd/Blentarp, 27/08 19:01 
IBF Veberöd/Blentarp, 07/04 08:46 
IBF Veberöd/Blentarp, 29/03 12:51 
 
Huvudsponsor
Sponsorer